PËRBERESIT:
- 1/2 filxhan vaj ulliri
- 180 gr brinjë viçi (të shkurtra, mish)
- kripë
- piper
- 2 filxhanë qepë (të copëtuara)
- 1 filxhan miell
- 1 filxhan selino (e copëtuar)
- 1 filxhan karrotë (të prera)
- 1 lugë gjelle trumëz (e thatë)
- 2 lugë gjelle hudhër (e grirë)
- 3 gjethe dafine
- 1 filxhan verë e kuqe
- 8 filxhanë lëng mish viçi
- 1/4 filxhan majdanoz (i freskët, i copëtuar)
Marinoni brinjët me kripë dhe piper për shije. Skuqini brinjët në vaj, me tufa të vogla (2-3 minuta për secilën tufë), duke shtuar vaj sipas nevojës, për të shterur mishin. Vendosini mënjanë brinjët.
Në të njëjtën tenxhere, shtoni qepë dhe kaurdisini për 2 minuta. Shtojini selino dhe karrota dhe lërini 1 minutë më tepër.
Hidhini kripë dhe piper për shije dhe pastaj përziejini me hudhër, gjethe dafine dhe trumzë.
Hidhni në tenxhere pak verë të kuqe.